AMSTERDAM - Madonna komt naar Nederland. De koningin van de popmuziek geeft op 3 september een optreden in de Amsterdam ArenA met haar Confessions Tour. De kaartverkoop voor dit concert start zaterdag, zo liet concertorganisator Mojo maandag weten.

Bekijk video: Modem/ Breedband

De wereldtournee van Madonna start op 21 mei in Los Angeles. Vervolgens geeft ze optredens in de Verenigde Staten, Canada, Japan en Europa. De zangeres was in 2004 voor het laatst in Nederland, toen in het Gelredome in Arnhem.

Voor de Confessions Tour werkt Madonna opnieuw samen met director Jamie King en musical director Stuart Price. Modeontwerper Jean Paul Gaultier en Arianne Phillips zijn verantwoordelijk voor de kostuumdesigns.

Nieuwe cd

In november vorig jaar kwam de laatste cd van de Material Girl uit, Confessions on the dancefloor. Deze discoplaat is de opvolger van American Life uit 2003 en laat wederom de veelzijdigheid van Madonna zien. Ze weet continu haar fans weer te verrassen met nieuwe muziek en een nieuw uiterlijk.

Gedurende haar carrière verkocht Madonna Louise Ciccone tot nu toe ruim tweehonderd miljoen albums en behaalde ze vijfendertig nummer 1-hits.