AMSTERDAM - Naomi Campbell gaat mogelijk voor zeven jaar de gevangenis in. Het 35-jarige supermodel is in New York aangeklaagd wegens mishandeling van haar huishoudster, zo meldt de website tmz.com. Campbell werd donderdag door de politie aangehouden nadat zij haar huishoudster een klap op het hoofd zou hebben gegeven met een telefoon. Het 41-jarige slachtoffer kreeg in het ziekenhuis vier hechtingen.

Volgens Campbell zijn de beschuldigingen vals en wil de huishoudster wraak nemen. Ze zou door Naomi op staande voet zijn ontslagen nadat ze een spijkerbroek had gestolen. Het supermodel verklaarde dat ze na haar arrestatie goed is behandeld. "Het gaat goed met me. De politie is heel aardig tegen me geweest. Het is zeker niet de eerste keer dat ik vals beschuldigd word", zegt Campbell.

Opvliegend

Campbell heet opvliegend te zijn. In 2003 werd ze door een voormalig administratief medewerkster aangeklaagd, omdat deze twee jaar eerder door Campbell een telefoon naar haar hoofd geslingerd zou hebben gekregen. In 1998 zou het model tijdens filmopnamen in Canada een andere vrouw geslagen hebben.

In juni moet Campbell voor de rechtbank verschijnen. Het Britse model mag in de tussentijd geen contact opnemen met het vermeende slachtoffer.