AMSTERDAM - Britney Spears heeft drie van haar bodyguards slecht behandeld. Dat vinden althans deze drie, die stellen dat ze voortdurend moesten overwerken en nauwelijks de tijd hadden om te eten. Ze hebben een klacht ingediend tegen de popzangeres omdat ze nooit zouden zijn uitbetaald voor de extra uurtjes. Ze eisen een gezamenlijke vergoeding van 25 duizend dollar (ruim twintigduizend euro).

Twee van de bodyguards werkten diensten van tussen de twaalf en zestien uur per dag. Ook moesten ze 24 uur per dag paraat staan voor het geval Britney op stap wilde. De derde man werkte diensten van twaalf uur per dag.

Volgens de lijfwachten stond in hun contracten dat sprake zou zijn van 'normale werktijden'. De mannen werden in 2004 aangenomen en zouden een jaar later weer ontslagen zijn zonder het extra geld te hebben gekregen. De woordvoerder van Britney wil niet op de beschuldigingen reageren.

Britney is woonachtig in Los Angeles, waar ook haar zoontje Sean Preston vorig jaar werd geboren. Ze heeft ook een optrekje op het eiland Maui, dat hoort bij Hawaï.