AMSTERDAM - Lange Frans is donderdagavond opnieuw in aanvaring gekomen met een fan. De rapper onderbrak een concert in Dordrecht omdat hij zich ergerde aan een jongen die een rood lampje in zijn hand had. Dat schrijft het Algemeen Dagblad vrijdag.

Lange Frans ging pas verder met het optreden nadat de jongen met het lampje zich publiekelijk had verontschuldigd.

IJsklontjes

Tijdens het optreden in Dordrecht refereerde de rapper aan het ijsblokjes-incident door een emmer vol met ijsklontjes aan te laten rukken. "Die zijn bedoeld voor fans op de eerste rij: kunnen ze naar mij gooien, als ze dat willen", zei hij sarcastisch.

De rapper kwam vorige week in opspraak nadat hij betrokken was geraakt bij een vechtpartij. Lange Frans kreeg tijdens een optreden in Meppel een ijsblokje tegen zijn hoofd, waarop hij vervolgens woedend in het publiek sprong en een scholier sloeg. Een medescholier filmde het incident met zijn telefoon. Weblog Geenstijl.nl zette de beelden vervolgens online.

Vergeving

In het radioprogramma van Giel Beelen heeft Lange Frans vergeving gevraagd aan de scholier die hij had geslagen. In het radioprogramma van 3FM praatte de rapper telefonisch met de 18-jarige Boy. "Ik heb nu de kans je persoonlijk mijn excuses aan te bieden", zei Lange Frans. "Het spijt me, kun je me vergeven?" De jongen antwoordde daarop bevestigend.

Rotzooien

Boy ontkende vrijdag op de radio dat hij degene was die het ijsblokje had gegooid, maar gaf toe dat hij wel had lopen rotzooien. "Ik heb een paar keer mijn middelvinger opgestoken. Misschien heb ik ook wel wat gezegd, maar dat was het wel."

Radiodj Beelen, in wiens ochtendshow Lange Frans wekelijks een column heeft, probeerde het tweetal nader tot elkaar te brengen. Hij vroeg of Boy als speciale gast mee naar één van de bevrijdingsfestivals wil komen. "Dat zou toch mooi zijn, jullie op 5 mei hand in hand op het podium?" Boy liet weten daar nu nog niet op te kunnen reageren.

Bevrijdingsfestivals

Lange Frans is één van de artiesten die vorige maand werden benoemd tot 'ambassadeur van de vrijheid'. Hij staat in die hoedanigheid met rapmaatje Baas B op de programma's van diverse bevrijdingsfestivals. Lange Frans en Baas B bezoeken Amsterdam, Utrecht en Almere om het onderwerp mensenrechten aan te kaarten.

Bevrijdingspop Haarlem liet eerder deze week weten dat de rappers niet meer welkom zijn. "Dat vind ik wel een beetje bullshit", oordeelde Boy. "Van mij mag hij daar wel staan."