AMSTERDAM - Mariah Carey is de spil van haar eigen Broadway-musical. Niet alleen speelt ze de hoofdrol, ze neemt ook het script en de productie voor haar rekening. "Ik wil niets definitiefs zeggen voordat alle papieren zijn getekend, maar ik kan verklappen dat een heel groot bedrijf heeft besloten met mij in zee te gaan", zegt de zangeres in de Britse krant Daily Star.

De show staat bol van oude en nieuwe hits van de zangeres. Fans van Mariah hoeven nog niet in de rij te gaan staan voor de kaartverkoop, want het ziet ernaar uit dat de première nog even op zich laat wachten.

Mimi, zoals vrienden van de zangeres haar liefkozend noemen, wil haar idee eerst verfilmen. "Het wordt geen kleffe tv-film", zegt de ster. "Maar een productie die speciaal wordt gemaakt voor de musical. De film moet de toon zetten voor de show."

Vorig jaar kwam Carey ook met het idee voor een musical op de proppen. Omdat ze 'dol' is op kerst wilde ze haar 'Merry christmas'-album 1994 uitwerken tot een voorstelling. Het is niet duidelijk of in de nieuwe musical kerstliedjes zal bevatten.