AMSTERDAM - Paris Hilton is de studio ingedoken met de rappers van Three 6 Maffia. De Afro-Amerikaanse rapgroep, die onlangs een Oscar won voor het nummer 'It's hard out here for a pimp' uit de film 'Hustle & flow, helpt de Hilton-telg met de productie en de opnamen van enkele liedjes voor haar muziekdebuut.

Groepslid Jordan 'Juicy J' Houston vertelt de 25-jarige Paris te zijn tegengekomen op een feestje van een bekend agentschap. "Ze zei dat ze ons liedje 'Stay fly' heel goed vond en vroeg of we met haar wilde werken." Dinsdag kwam Paris langs in de opnamestudio in Los Angeles, waar de rappers haar enkele nummers lieten horen. "We lieten haar luisteren naar een dance-nummer. Ze vond het leuk en wilde het meteen de volgende dag opnemen."

Sinds de groep de Oscar voor 'beste originele liedje in een film' won, wordt de band overladen met verzoekjes van mensen die willen samenwerken, zegt Houston. Een veel grotere eer vinden de rappers het dat ze zaterdag een sleutel krijgen van de stad Memphis, waar ze vandaan komen. De dag is gebombardeerd tot Three 6 Maffia-dag.

Zangdebuut

Paris vertelt al maanden aan de pers dat haar zangdebuut 'binnenkort' uitkomt. Vorig jaar circuleerde het nummer 'Screwed' al op het internet en ook de naam van het album is al bekend: 'Paris is burning'. Haar stijl beschrijft ze als 'een combinatie van Blondie en Madonna met wat hiphop erdoorheen'.