AMSTERDAM - Jessica Simpson wil niet alleen kinderen van zichzelf, ze wil ook kinderen adopteren. Dat heeft de Amerikaanse zangeres verteld tijdens een uitzending van het Amerikaanse programma Extra. "Ik wil adopteren, en ik ben van plan dat te doen voordat ik zelf kinderen krijg."

In het programma zei Simpson Angelina Jolie te zien als haar voorbeeld. "Ik vind dat Angelina Jolie fantastische dingen heeft gedaan", verklaarde ze. "Het aantal internationale adopties is enorm gestegen sinds ze haar kinderen adopteerde. Dat vind ik ongelooflijk."

Een woordvoerder van de 25-jarige zangeres bevestigt dat de zangeres adoptieplannen heeft. "Het is waar dat ze de mogelijkheden aan het onderzoeken is. Maar er is nog niets definitief."

Weeshuizen

De woordvoerder verklaart dat Simpson en haar familie sinds jaren anoniem Mexicaanse weeshuizen steunen. De zangeres bezocht de weeshuizen voor het eerst met haar kerkgroep toen ze 11 jaar was. In 1999 gaf ze een liefdadigheidsconcert in een van de weeshuizen, samen met haar toenmalige man Nick Lachey.

Simpson begon als tienerster met het zingen van christelijke liedjes. Met haar single 'I wanna love you forever' bestormde ze in 2000 de algemene hitlijsten. In de Verenigde Staten kan de zangeres qua populariteit wedijveren met Britney Spears.

In Nederland verwierf Simpson vooral bekendheid met de realityserie 'Newlyweds' op MTV. Daarin was ze te zien naast Lachey, met wie ze momenteel in scheiding ligt.