LOOSDRECHT - Het speelfilmdebuut van actrice Fajah Lourens laat voorlopig nog op zich wachten. De voormalige soapster heeft zich teruggetrokken uit de film Honeyz. Dat liet haar management dinsdag weten.

Regisseur Tom Six meldde vorige maand dat de hoofdrollen in zijn 'criminele komedie' zouden worden vertolkt door Lourens en Zoop-actrice Monique van der Werff.

Niet makkelijk

"Het was geen gemakkelijke keuze mijn eerste filmrol aan me voorbij te laten gaan", zei Lourens dinsdag. "Filmrollen liggen niet voor het oprapen, maar na het lezen van het script was er bij mij al enige twijfel. Na de voorbespreking met de producent heb ik besloten dat het verstandiger is deze rol niet te aanvaarden."

Lourens speelde vier jaar de rol van Yasmin Fuentes in Goede Tijden Slechte Tijden, maar nam vorig jaar afscheid van de soap.

Vervanger

Wie Lourens vervangt in Honeyz is nog niet bekend. Producent Six Entertainment is in onderhandeling met een aantal actrices. De opnames blijven gepland staan voor eind april.

Tijdens de drie weken durende filmperiode worden scènes opgenomen in de Bijenkorf in Amsterdam. De film gaat over twee meiden die zich na sluitingstijd laten insluiten in het warenhuis.

Honeyz moet in het najaar in de Nederlandse bioscopen draaien. Het is de tweede speelfilm van Six, die in 2004 debuteerde met Gay.