LOS ANGELES - George Clooney en Brad Pitt gaan weer op rooftocht. In juli beginnen de opnames van Ocean's 13, het vervolg op Eleven en Twelve. De derde uit de reeks speelt in Los Angeles en Las Vegas. Ook weer van de partij zijn onder meer Andy Garcia en Matt Damon. Ellen Barkin is de nieuwkomer. Dat heeft filmstudio Warner Bros. meegedeeld.

Bekijk video: Modem/ Breedband

De twee eerste avonturen rond meesterdief Danny Ocean (George Clooney) brachten wereldwijd meer dan 800 miljoen dollar op. In Ocean's Eleven planden Danny Ocean en Rusty Ryan (Pitt) een bende boeven die met een gecompliceerd plan toeslaan in Las Vegas. De tweede film draaide in Amsterdam, Parijs en Rome. Ocean's Eleven was gebaseerd op een film uit 1960 met Frank Sinatra.

Clooney, die begin maart een Oscar won voor zijn bijrol in Syriana, heeft altijd gezegd dat hij instemde met een vervolg op Ocean's Eleven als hij ook de kans kreeg om films te maken die hij echt wílde maken. Zo regisseerde hij Good Luck, And Good Night, dat hoge ogen gooide bij de Oscar-nominaties en alom werd gelauwerd.