AMSTERDAM - Rudi Carrell en zijn familie werken volledig mee aan een biografie over de 71-jarige televisiepersoonlijkheid. Dat meldt de Nederlandse uitgeverij Conserve, die het boek in september op de markt brengt, maandag. "Carrell vertelde mij zelf dat hij sinds kort met de biografie bezig is", zegt uitgever Kees de Bakker.

Ook zou de televisiepresentator in ruste De Bakker persoonlijk hebben gevraagd of hij belangstelling had het boek in Nederland uit te geven. Het is de bedoeling dat het werk op hetzelfde moment in Duitsland verschijnt.

Met de Duitse biograaf Jürgen Trimborn heeft Conserve 'over van alles en nog wat' contact, omdat veel bronnen van vroeger in Nederland wonen. Trimborn zal onder meer spreken met Carrells zus, die in Scheveningen woont. De auteur schreef eerder biografieën van Johannes Heesters, Hildegard Knef en Leni Riefenstahl.

Naderende dood

Carrell houdt er rekening mee dat hij niet lang meer leeft. In verschillende interviews vertelde hij eerder deze maand dat zijn artsen hem nog een paar weken hebben gegeven. Bij de nu 71-jarige tv-persoonlijkheid is vorig jaar zomer longkanker vastgesteld.