AMSTERDAM - Rapper Lange Frans is in opspraak geraakt na een vechtpartij tijdens een optreden op een scholengemeenschap in Meppel. De rapper viel een 18-jarige scholier aan, nadat iemand vanuit de zaal een ijsblokje naar hem had gegooid. Dat schrijft het Algemeen Dagblad. Beelden van het incident circuleren sinds zondag op internet.

De jongen heeft aangifte gedaan bij de politie. Volgens de politie is het niet duidelijk of de jongen degene was die het ijsblokje heeft gegooid.

Lange Frans, wiens echte naam Frans Frederiks luidt, heeft via zijn manager laten weten dat hij excuses heeft aangeboden. Volgens zijn manager heeft de rapper dat meteen na het incident gedaan.

Schelden

"Het had niet mogen gebeuren en gaat ook niet meer gebeuren", legt hij maandag uit in de radioshow van Edwin Evers op Radio 538. "Mensen mogen schelden of een middelvinger opsteken, maar niet lichamelijk worden."

Lange Frans had in 2004 met collega-rapper Baas B een hit met het nummer 'Zinloos', waarin de rappers zinloos geweld veroordelen.