AMSTERDAM - R. Kelly wilde zijn broer laten opdraaien voor het seksschandaal waarin hij verwikkeld is. Dat beweert althans deze broer, Carey Kelly. In 2002 werd in het huis van R. Kelly een videoband aangetroffen waarop te zien zou zijn dat hij seks heeft met een vermoedelijk 14-jarig meisje.

Carey Kelly bracht deze week een low-budget dvd uit in de Verenigde Staten. In 'The drama never ends' beschuldigt hij zijn beroemde broer van poging tot omkoping. R. Kelly zou zijn broertje veertigduizend euro, een platencontract en een huis hebben geboden. In ruil daarvoor moest hij in de rechtbank getuigen dat hij degene was op de beruchte videoband, en niet de zanger. Carey is niet op het aanbod ingegaan.

Carey beweert op de dvd verder dat R. Kelly zijn eigen vrouw mishandelt en zijn nichtje heeft aangerand. Verder zegt hij dat de zanger biseksueel is.

Belachelijke dingen

Een woordvoerder van R. Kelly weigerde donderdag te reageren tegenover MTV News. Volgens hem heeft Carey zijn broer al eerder van 'belachelijke dingen' beschuldigd. "We willen hem niet vereren met een reactie."

De 37-jarige zanger moet 7 april voor de rechter verschijnen in de rechtszaak over het seksschandaal. Hij ontkent schuldig te zijn aan alle veertien beschuldigingen van kindermisbruik en kinderporno.

R. Kelly -de R staat voor zijn voornaam Robert- won in 1997 drie Grammy Awards voor het gospelachtige lied 'I believe I can fly'. Hij is verder bekend van seksueel getinte nummers als 'Bump n' grind' en 'Ignition'.