AMSTERDAM - Pink heeft in een interview in het Engelse tabloid The Sun toegegeven dat ze al op haar dertiende drugs gebruikte. Ze begon ermee om zich af te zetten tegen haar gescheiden ouders.

De 26-jarige zangeres heeft geëxperimenteerd met uiteenlopende soorten drugs. "Noem het maar op, ik heb alles genomen", vertelt ze. Ze gebruikte ook heroïne. "Heroine is een verschrikkelijk iets.Ik heb gezien wat het met mensen kan doen. Ik heb drie vrienden begraven na een overdosis."

Redding

Pink ziet haar carrière als een redding. "Voor mij waren drugs een afleiding op weg naar mijn uiteindelijke doel", vertelt ze. "Dat doel is het leven dat ik nu leid."

Ze is in 1995 gestopt met drugsgebruik en ze zegt daarna nooit meer iets tot zich te hebben genomen. Haar leven als artiest speelt daarbij een belangrijke rol volgens de zangeres. Door haar optredens verveelt ze zich nooit, de behoefte om naar de drugs te grijpen is daardoor volgens haar verdwenen. "Verveling is de aanleiding van problemen voor veel mensen."

Pink trouwde in januari met motorcrosser Carey Hart. De zangeres werd bekend met nummers als 'There you go' en 'Get the party started'. Met Lil' Kim, Mya en Christina Aguilera maakte ze het nummer 'Lady Marmalade'.

Parodie

Haar nieuwe videoclip, voor het nummer 'Stupid girls', is een parodie op het gedrag van onder anderen Paris Hilton en Jessica Simpson. De clip laat zien hoe 'nep' beroemdheden kunnen zijn. De zangeres wil duidelijk maken dat jonge vrouwen meer ambities moeten hebben dan alleen een popidool worden, winkelen en uitgaan.

"Vrouwen hebben heel lang gevochten voor alles wat we vandaag de dag hebben", verduidelijkt ze. "En het geforceerde beeld dat Paris en anderen laten zien, neemt ons dertig jaar mee terug in de tijd. Ik zou willen dat er meer voorbeelden zijn van mensen die intelligent én sexy zijn."

Begin april komt Pinks nieuwe cd 'I'm not dead' uit.