AMSTERDAM - Acteur Tom Cruise is deze week opnieuw op meubilair geklommen om te roepen hoeveel hij van zijn verloofde Katie Holmes houdt. Dat deed hij op een bijeenkomst van internetbedrijf Yahoo in Californië.

Cruise haalde in juni vorig jaar een vergelijkbare stunt uit tijdens een uitzending van de talkshow van Oprah Winfrey. Hij sprong toen op en neer op een bank en schreeuwde hoe blij hij was met Holmes en met zijn verliefde gevoelens.

De 43-jarige Cruise was dinsdag eregast op een bijeenkomst van Yahoo in Sunnyvale. Toen hij op het podium stond sprong hij op een stoel en schreeuwde hij weer uit hoe blij hij is met Holmes, en met het aankomende kindje. Daarna trok hij zijn hoogzwangere verloofde het podium op. Hij streelde haar buik en kuste haar uitgebreid. Donderdag werd de actie uitgezonden op de Amerikaanse televisie.

Verloofd

Holmes en Cruise zijn sinds juni verloofd. In oktober maakten ze bekend een kind te verwachten. Cruise is veelbesproken door de extreme manier waarop hij de Scientology-kerk aanhangt. Sinds ze met hem verkeert, is ook de 27-jarige Holmes verkocht.

In maart kreeg Cruise vlak voor de uitreiking van de Oscars een 'Razzie' toegekend: een ludieke filmonderscheiding die jaarlijks wordt toegekend voor het slechtste wat Hollywood te bieden heeft. De acteur won in de categorie 'meest vermoeiende beroemdheid'.