ROTTERDAM - Iedereen die dacht dat blueslegende B.B. King in juni vorig jaar zijn laatste optreden in Nederland had gegeven, heeft het mis. B.B. King gaat toch nog een keer het Nederlandse publiek trakteren op zijn talenten. Op vrijdag 15 september, een dag voor zijn 81e verjaardag, staat de bluesgitarist en zanger in Ahoy' in Rotterdam.

Dit maakte Diba International Concerts BV vrijdag bekend. "Het was vorig jaar zo'n unieke gebeurtenis en we konden deze kans om het nog eens dunnetjes over te doen niet voorbij laten gaan," aldus een woordvoerder van het boekingsbureau dat B.B. Kings belangen behartigt.

De blueslegende, geboren als Riley B. King, is deze maand begonnen met zijn afscheidstoernee door Europa. In september staan optredens in Denemarken en Duitsland op het programma. "Van daar is het maar een kleine stap naar Nederland" zo luidt de verklaring voor het concert in Rotterdam. In het voorprogramma staat net als vorig jaar de Amerikaanse bluesrockgitarist Joe Bonamassa.

Grammy

B.B. King, die vooral speelt op Gibson-gitaren die hij 'Lucille' noemt, wil vanaf volgend jaar alleen nog maar in de Verenigde Staten optreden. Voor het recent verschenen album 'B.B. King & Friends: 80' mocht hij dit jaar nog een Grammy in ontvangst nemen.