AMSTERDAM - Rapper Raymzter heeft woensdag twee mannen uit elkaar gehaald die bij de première van de Nederlandse film 'Bolletjes Blues' met elkaar op de vuist gingen. De vechtpartij ontstond op de rode loper voor de Amsterdamse bioscoop Cinerama. Beveiligingsmensen moesten de twee uiteindelijk uit elkaar halen.

Bekijk video: Modem/ Breedband

'Bolletjes blues' is een rauwe straatfilm en volgens de makers 'de eerste Nederlandse urban-film'. Volgens Raymzter, die een rol in de film speelt, komt de film niet te laat. "Beter laat dan nooit". De problematiek rond bolletjesslikkers wordt luchtig neergezet in de film. Desondanks snapt rapper Goldy dat de hoofdpersoon in de film de heftige keuze maakt om bolletjes te slikken. "Soms kan het ook noodzaak zijn kennelijk."

De film vertelt het verhaal van een Surinaamse jongen die zijn draai in Nederland niet kan vinden. Hij belandt in een wereld waar alles draait om geld en status. Om indruk te maken op het meisje op wie hij verliefd is, wil hij geld verdienen door bolletjes te slikken. Hij wordt gepakt en belandt in de gevangenis in Paramaribo. Rapper Negativ speelt in de film de hoofdrol.

De eerste première van de Nederlandse film 'Bolletjes blues' vond twee weken geleden plaats in een gevangenis in Paramaribo. Daar waren enkele scènes opgenomen. 'Bolletjes blues' draait vanaf 23 maart in de Nederlandse bioscopen.