AMSTERDAM - Het programma 'De geest van John Lennon' is 'smakeloos, ordinair en commercieel'. Dat zegt een woordvoerder van Lennons weduwe Yoko Ono woensdag tegen BBC News. Enkele mediums willen tijdens de uitzending van het televisieprogramma in contact komen met de 25 jaar geleden overleden Beatle.

"John spreekt via zijn platen nog steeds tot diegenen die ervoor kiezen om te luisteren", zei Elliot Mintz namens Ono. "Zijn muziek is het medium dat hij heeft gekozen om met ons te communiceren."

Seance

In het programma zijn de mediums te zien terwijl ze langs belangrijke plekken in het leven van Lennon gaan. Ze bezoeken onder meer het Dakotagebouw in New York, waar de voormalige Beatle in 1980 is vermoord. Daarna houden de paragnosten een seance, waarin ze de geest van de zanger proberen op te roepen.

De show wordt op 24 april uitgezonden op de digitale zender 'In demand'. Kijkers moeten acht euro betalen om het programma te bekijken.

De producent van het programma, Starcast Productions, bracht in 2003 al 'De Geest van Diana' op televisie, over de overleden Britse prinses Diana.