AMSTERDAM - Guns N' Roses komt na dertien jaar afwezigheid weer naar Nederland. Op 2 juli speelt Axl Rose met zijn band in het Nijmeegse Goffertpark. In het voorprogramma van Guns N' Roses staan de bands Alice in Chains, Stone Sour en Bloodsimple. De voorverkoop begint zaterdag.

Guns N' Roses stond in 1993 voor het laatst in Nederland op de planken en ook toen was het Goffertpark het decor. Destijds kwamen 120.000 mensen naar de twee shows in Nijmegen. De band speelt opnieuw hits als 'Sweet child o' mine', 'Welcome to the jungle', 'November rain' en 'Paradise City'.

Rose is het enige originele bandlid dat nog in Guns N' Roses zit. Slash en bassist Duff McKagan vertrokken tien jaar geleden met ruzie. Gitarist Izzy Stradlin en drummer Steve Adler keerden de band eerder de rug toe. Slash en McKagan begonnen in 2002 met Stone Temple Pilots-zanger Scott Weiland de band Velvet Revolver. Later dit jaar verschijnt het langverwachte Guns N' Roses-album 'Chinese democracy'.

In 2001 werd ook al aangekondigd dat de band in Nederland zou optreden. Aanvankelijk werd dit concert uitgesteld. Vervolgens werd het optreden in het Gelredome afgelast.