RHENEN - "Je mag het niet eens een rolletje noemen", zegt zanger Marco Borsato dinsdag over zijn aandeel in de film Zoop in India. Hij had dinsdag opnames voor zijn "gimmick", zoals hij het zelf noemt. "Mensen moeten geen awardwinning acteerstukje van me verwachten", vertelt hij na afloop van de opnames.

Borsato blijft bescheiden over zijn filmdebuut. "Het is echt een pietepeuterig dingetje, geen ingewikkelde lange dialoog of zo." Hij speelt zichzelf in Zoop in India. "Dat ging me wel goed af", grapt hij. De zanger verschijnt in de droom van één van de hoofdrolspelers.

Leuke ervaring

De cast filmde de afgelopen weken in India, maar is nu neergestreken in Ouwehands Dierenpark in Rhenen. Daar vonden ook Borsato's opnames plaats. "Al met al was het een paar uur werk, maar wel een hartstikke leuke ervaring."

Zoop in India is het vervolg op Zoop in Afrika, die vorige zomer in de bioscoop te zien was. De film van regisseur Johan Nijenhuis is, net als het eerste deel, afgeleid van de tv-serie Zoop. In Zoop in India nemen de dierenverzorgers het op tegen gewapende ivoorsmokkelaars in een poging een ontvoerde kudde olifanten te redden.

Verassing

Borsato toog vorig jaar met zijn drie kinderen, echte Zoop-fans, naar de bioscoop voor de eerste film. Dit keer zullen zijn twee zoons en zijn dochter hun papa als verrassing voorbij zien komen op het witte doek. "Ze weten er nu nog niets van en ik denk dat ik dat zo houd."

Over zijn aandeel kan hij nog weinig verklappen. "Dan is de grap weg. Ik kan wel zeggen dat in de film de rollen zijn omgedraaid ten opzichte van de werkelijkheid."

Stoomcursus

Borsato had al wel een beetje acteerervaring. Voor zijn dvd Zien werkte hij samen met diverse regisseurs. "Dat heeft mijn liefde voor het spelen wel aangewakkerd. Op deze manier heb ik toch een soort stoomcursus gekregen."

De artiest werd ook al eerder benaderd voor filmrollen, maar tot nu toe wees hij deze van de hand. "Dat kwam dan omdat ik het script niet zag zitten of geen tijd had." Toch ziet hij meer acteerwerk wel zitten. "Ik blijf natuurlijk geen nee zeggen."

Zoop in India draait vanaf 28 juni in de bioscoop.