AMSTERDAM - De staf van koningin Beatrix vreest dat er een cd of house-nummer van het veelbesproken gesprek met prinses Margarita wordt opgenomen, meldt de Volkskrant dinsdag. Margarita heeft in 2002 een gesprek gehad met Beatrix over haar huwelijk met Edwin de Roy van Zuydewijn. Daarvan maakte de prinses opnamen, die nu in het bezit zijn van haar ex. Volgende week dient een rechtszaak achter gesloten deuren, waarin Margarita de tapes terugeist.

Een hoge ambtenaar erkent in de krant dat de staf van Beatrix benauwd is dat het gesprek met citaten van Beatrix commercieel wordt gebruikt. "Een roffelende beat na het regelmatig herhaalde citaat: 'Margarita er is een klein duiveltje in je gekropen', daar moeten wij niet aan denken."

Tapes

De Roy zou over tapes beschikken met in het geheim opgenomen gesprekken met onder anderen koningin Beatrix en andere leden van de koninklijke familie. In een serie interviews met HP De Tijd stelde Margarita drie jaar geleden dat haar familie een lastercampagne tegen haar en haar man voerde. Ze spande een rechtszaak aan, maar zag daarvan af nadat ze zich met haar familie had verzoend.