HAMBURG - Rudi Carrell (71) heeft zich verzoend met zijn naderende dood. Dat zei de aan kanker lijdende ster vrijdag in de Süddeutsche Zeitung. Hij gelooft niet in een leven na de dood. "Dan is het gewoon uit. Maar mijn leven was opwindend genoeg."

Volgens de Duitse krant vindt hij het geen wonder dat hij zo ziek is geworden. Eigenlijk had hij het al eerder verwacht: "Ik heb telkens voor iedere show vijf dagen bijna niets gegeten, na de show bier gedronken en minstens zestig sigaretten per dag gerookt. Ik wist het: dat gaat een keer verkeerd."

Carrell wil een besloten uitvaart, zegt hij, waarschijnlijk met een knipoog, uit 'vrees voor de Jacobs Sisters'. Dat is een trio van dames dat 25 jaar geleden redelijk populair was en nog steeds overal verschijnt met ieder een volgens Carrell 'rare' poedel op de arm. "Dat verstoort toch iedere sfeer."

Besloten

Carrell is nog altijd blij dat hij naar Duitsland is vertrokken en is dankbaar voor alles wat dit land hem heeft geboden. Hoogtepunt uit zijn loopbaan vindt hij een bokspartij met Mohammed Ali in 1975 als onderdeel van zijn show Am laufenden Band.

Dieptepunt was een uitzending met de in 1994 overleden topacteur Heinz Rühmann, een van de grootste nationale lievelingen van Duitsland. Die had zich na uren en uren onderhandelen laten overhalen in Carrells show te komen. "Toen hij eindelijk in de studio was, viel het geluid uit. Een catastrofe."