AMSTERDAM - Jessica Simpson dineert donderdag niet met de Amerikaanse president George W. Bush. De blondine wil haar politieke denkbeelden privé houden en niet openlijk een politieke partij steunen. Dat heeft haar management bekendgemaakt tegenover het Britse persbureau Reuters.

Bekijk video: Modem/ Breedband

Woensdag meldden Amerikaanse media dat de 25-jarige actrice en zangeres een galadiner zou opluisteren waar geld wordt opgehaald voor de Republikeinse verkiezingskas.

Bono

Aanvankelijk zou Simpson hebben toegezegd, maar volgens haar management is de Amerikaanse nooit van plan geweest te komen. De organisatie van het diner is verbaasd over het argument voor de afwijzing. "Politiek kleur bekennen is nooit een probleem voor Bono geweest", zegt een woordvoerder van de Republikeinen over de U2-zanger, die regelmatig ontmoetingen heeft met politici van verschillende kleur.

Populariteit

Simpson begon als tienerster met het zingen van christelijke liedjes. Met haar single 'I wanna love you forever' bestormde ze in 2000 de algemene hitlijsten. In de Verenigde Staten kan de zangeres qua populariteit wedijveren met Britney Spears.

In Nederland verwierf Simpson vooral bekendheid met de real-lifeserie 'Newlyweds' op MTV. Daarin was ze te zien naast Nick Lachey, de zanger met wie ze momenteel in scheiding ligt.