LOS ANGELES - Popster Michael Jackson heeft een begin gemaakt met het uitbetalen van achterstallig loon. Dat hebben de autoriteiten in Californië woensdag (plaatselijke tijd) laten weten.

Bekijk video: Modem/ Breedband

Jackson kreeg van de Californische autoriteiten op dinsdag een dag extra om 69 werknemers van zijn landgoed Neverland, van wie sommigen sinds december geen loon meer hadden ontvangen, te betalen.

Verzekering

In totaal moet de zanger nog 300.000 dollar loon betalen. Daarnaast een boete van 100.000 dollar en nog eens 69.000 dollar omdat de verzekering van zijn werknemers is verlopen.

Als Jackson niet aan zijn verplichting voldoet, wacht hem een proces namens de Arbeidsinspectie. "Op dit moment is er geen aanleiding om gerechtelijke stappen te ondernemen, omdat onze voornaamste zorg is dat de werknemers hun loon krijgen", aldus arbeidscommissaris Robert Jones.

Vorige week donderdag werd het landgoed gesloten. Als Jackson de verzekering in orde maakt, mag Neverland weer open. Zelf woont de zanger niet op het landgoed, maar in Bahrein.