AMSTERDAM - De Amerikaanse rapper Kanye West speelt een rol in een film die is geïnspireerd op zijn eigen muziek. De film laat zien hoe de rapper en enkele filmmakers over de Verenigde Staten denken. Dat meldt The Hollywood Reporter.

Het is nog niet duidelijk welke rol West in de film speelt. Ongeveer zes schrijvers en twaalf producenten maken voor de film korte verhalen, die door een centrale verhaallijn met elkaar in verband worden gebracht.

Opschudding

De 28-jarige West staat bekend als iemand die geen blad voor de mond neemt. Vorig jaar veroorzaakte hij opschudding door tijdens een wake voor de slachtoffers van de orkaan Katrina te stellen dat de Amerikaanse president George Bush niets geeft om zwarte mensen.

De muziek van de rapper is door de hele film te horen. Richard Brown en Steve Golin, bekend van de film 'Eternal sunshine of the spotless mind', zijn de producenten. Regisseur George C. Wolfe ('Lackawanna Blues') en West zelf houden zich ook bezig met de productie.

Grammy's

Kanye West werd in de rapwereld bekend als producer en begon daarna een solocarrière. Hij bracht de albums 'The college dropout' en 'Late registration' uit. In twee jaar won de hiphopster zes Grammy's, waaronder de prijs voor beste album en beste rapnummer. Bekende nummers van West zijn 'Gold digger' en 'Jesus walks'.