AMSTERDAM - In de Britse media gonst het weer van de geruchten over een huwelijk tussen prins William en zijn vriendin Kate Middleton. Volgens verschillende Britse kranten zal het koppel dit jaar nog een verloving bekend maken.

Prins William heeft de geruchten inmiddels afgedaan als roddels. "Ik ben nog erg jong en heb nog tijd genoeg voor die dingen", aldus de prins.

De Britten hebben de 24-jarige Kate Middleton inmiddels al helemaal in hun hart gesloten. Uit een enquete van het Britse magazine Hello blijkt dat 63 procent van de ruim 3000 ondervraagden verwacht dat William met zijn vriendin in het huwelijksbootje stapt. De meeste ondervraagden vinden dat een huwelijk nog wel even op zich kan laten wachten, hoewel velen een nieuw koninklijk huwelijk met veel enthousiasme tegemoet zien.

Gast

Volgens een insider is ook de koninklijke familie dol op Kate. "Er is werkelijk niemand bij de Windsors die haar niet graag mag". Sinds Williams vriendin in juni 2005 aan de Britse koningin werd geintroduceerd is ze al verschillende keren te gast geweest op Balmoral, het zomerverblijf van Elizabeth II. Ook is Kate vaak te gast in de Londense woning van prins Charles.

William en Kate werden huisgenoten eind 2002, aan het begin van hun tweede studiejaar. Rond kerstmis 2003 kregen de twee een relatie. Ze werden voor het eerst publiekelijk samen gezien in april 2004 tijdens een ski trip in Klosters. Al sinds 2005 wordt er druk gespeculeerd over een eventuele verloving van het koppel.