AMSTERDAM - De 25-jarige Céline Purcell wordt 'My fair lady'. De zangeres en actrice staat samen met Thom Hoffman en Hugo Haenen in de nieuwe voorstelling. "Deze rol is een kans die maar één keer voorbij komt. Als die voorstelling nog een keer terugkomt, ben ik denk ik te oud voor de rol", zegt ze in dinsdag De Telegraaf. "Het was nu of nooit."

Purcell wisselt nu Chantal Janzen af in 'Beauty and the beast'. Eerder stond ze in Mamma Mia!. De actrice had eigenlijk al 'ja' gezegd tegen de rol van Hendrikje Stoffels in de musical Rembrandt, die in juli in première gaat. Producent Henk van der Meyden zou haar volgens de krant niet de kans willen ontzeggen om 'My fair lady' te zijn.

"In goed overleg is besloten haar los te laten. Wij hebben een nieuwe Hendrikje, die misschien nog wel geschikter is voor de rol", zegt hij in het dagblad. Van der Meyden wil nog niet zeggen wie.

Plat Amsterdams

De voorstelling 'My fair lady' gaat over de poging van professor Higgins om het platte volksmeisje Eliza Doolittle beschaafd te maken. "Mijn grootste probleem is hoe ik plat Amsterdams moet praten", zegt Purcell in de krant. "Mijn moeder heeft me keurig opgevoed. Ik ben opgegroeid in Zoetermeer en elk klein Haags accentje dat opkwam, is eruit gepolijst."

De actrice hoopt dat Carry Tefsen of Danny de Munk haar willen helpen met het aanleren van een Amsterdams accent.

De musical is vanaf het einde van dit jaar in een nieuwe bewerking te zien.