HILVERSUM - Raffaëla heeft Idols 2006 gewonnen. De 22-jarige Emmense gastvrouw versloeg in de finale haar evenoude rivale Floortje uit Almere. Raffaëla kreeg 58 procent van de stemmen. Na het bekend worden van de uitslag barstten beide dames in tranen uit.

Bekijk video: Modem/ Breedband

Naast een aantal covers brachten de zangeressen in de finale het lied Right here, right now, ten gehore. Raffaëla brengt het nummer volgende week op single uit. De single is onderdeel van het platencontract dat de winnares van Idols heeft gewonnen.


Raffaëla wordt door haar vriend gefelicteerd in studio 22 in Hilversum

Persconferentie

"Ik heb echt alles gegeven dat ik in me had. Voel me nu geweldig. Het ging ontzettend goed en het was voor mij de beste avond tot nu toe. Vooral de single ging erg goed", zei Raffaëla op de persconferentie na afloop van de finale. Over haar directe toekomst heeft ze nog geen idee. "Ik heb bijvoorbeeld nog geen idee over de plaat die ik ga maken. Tot nu toe was het een geweldige ervaring waarin ik helemaal klaar ben gestoomd voor het wereldje."

Zwanger

Raffaëla maakte tijdens de serie uitzendingen bekend dat ze zwanger is. Het leverde haar af en toe forse kritiek van de jury op. "Dat heeft wel invloed gehad. Ik moest me voor mijn gevoel meer bewijzen. Uiteindelijk was het een goede motivatie om nog beter te presteren", aldus de winnares.

De drie juryleden van Idols konden zich goed vinden in de uitslag. Jurylid Eric van Thijn: "We hadden alledrie een goed gevoel en wisten vrij snel dat ze bij de laatste drie terecht zou komen. Voordat deze derde editie begon had ik nog twijfels of er nog talent zou zijn. Maar na verloop van tijd werd duidelijk dat het kwalitatief gezien weer spannend zou worden."

Dipje Floortje

Het zat de verliezend finaliste Floortje niet echt mee tijdens de finale. Ze kreeg uitgerekend zaterdagavond last van haar stem. Volgens jurylid Eric van Tijn heeft dat duidelijk een rol gespeeld bij het verloop van de finale. "Succes is vaak afhankelijk van het moment. Je zag duidelijk dat zij een dipje had. Dat maken alle deelnemers in ieder geval één keer mee. Hoe je daar mee omgaat bepaalt of je het wint of niet."

Kijkcijfers

Op het moment dat de uitslag van de talentenjacht werd bekendgemaakt, keken bijna 3,5 miljoen mensen naar de uitzending ervan op RTL4. Het eerste deel van de finale trok bijna drie miljoen kijkers, bleek zondag uit de cijfers van de stichting KijkOnderzoek.