AMSTERDAM - Jessica Simpson stopt waarschijnlijk met zingen. De 25-jarige zangeres wil verder gaan als actrice. Dat vertelt ze aan het internationale persbureau World Entertainment News Network. De Amerikaanse maakte vorig jaar haar acteerdebuut in 'The Dukes of Hazzard', waarin ze een 'dom blondje' speelde.

Bekijk video: Modem/ Breedband

Met haar debuutsingle 'I wanna love you forever' bestormde Simpson in 2000 de hitlijsten. In de Verenigde Staten kan de zangeres qua populariteit wedijveren met Britney Spears. "Muziek zal altijd mijn passie blijven", zegt ze. "Maar ik hoef het niet als beroep te doen. Ik vind dat ik het niet als een carrière hoef te zien."

Platenmaatschappij Sony heeft het persbureau al laten weten dat zij haar ster niet zomaar laat gaan. Simpson heeft nog een contract voor drie platen bij Sony.

Simpson verwierf in Nederland vooral bekendheid met de real-lifeserie 'Newlyweds' op MTV. Daarin was ze te zien met Nick Lachey, de zanger met wie ze momenteel in scheiding ligt. Simpsons volgende film is de komedie 'Employee of the month', waarin ze de hoofdrol voor haar rekening neemt. Het is nog niet bekend wanneer deze film in de bioscopen te zien is. De opnamen zijn inmiddels achter de rug.