AMSTERDAM - Het tijdschrift Weekend hoeft geen schadevergoeding te betalen aan Adam Curry en Patricia Paay. Dat bepaalde de rechter in Amsterdam donderdag. Het showbizzpaar had een kort geding aangespannen, omdat Weekend foto's had gepubliceerd waarvan het auteursrecht bij Curry ligt.

De reportage over het echtpaar en dochter Christina verscheen in de editie van 18 januari. Oud-radio-dj Curry liet het blad daarop weten dat inbreuk was gemaakt op het auteurs- en portretrecht. Weekend rectificeerde een week later.

Het in Engeland woonachtige gezin eiste voor de rechter naast een vergoeding van 10.000 euro dat alle exemplaren van Weekend zouden worden teruggehaald, zodat ze niet in de leesmap konden terechtkomen. Ook wilden Curry en voormalig zangeres Paay een nieuwe rectificatie. Deze eisen zijn niet ingewilligd.

De rechter legde Weekend wel een verbod op om in de toekomst foto's van Curry zonder diens toestemming te publiceren. Als het weekblad zich niet aan het verbod houdt, moet het een bedrag van 1000 euro per overtreding betalen.