AMSTERDAM - Elton John verkoopt zijn gesigneerde rode piano 'Fiona' op de online veilingsite eBay. De opbrengst van de veiling gaat naar de Elton John Aids Foundation. De rode Yamaha DC6APro is een van de favoriete piano's van de 58-jarige Britse zanger en ging altijd met hem mee op tournee.

Het succes van Elton Johns shows in Las Vegas is volgens hem te danken aan 'Fiona'. Het instrument was verder samen met de zanger te gast in de talkshows van Barbara Walters en Larry King, in American Idol en bij de 2004 Radio Music Awards. De piano is zondagnacht voor het laatst bespeeld door de muzikant op zijn Oscarfeest. John geeft na de uitreiking van de Oscars altijd beruchte feesten.

De Elton John Aids Foundation is in 1992 opgericht en is in meer dan 55 landen actief. Tot nog toe heeft de stichting ruim tachtig miljoen dollar (67 miljoen euro) opgebracht. Van het geld worden basisvoorzieningen getroffen in gebieden waar aids heeft toegeslagen en worden voorlichtingscampagnes georganiseerd.

Volgens de Britse krant Daily Mirror is het hoogste bedrag dat tot dusver geboden honderdduizend Britse pond (ruim 145 duizend euro).