AMSTERDAM - David Hasselhoff kan zijn handen niet thuishouden. Dat claimt zijn vrouw, de actrice Pamela Bach. De twee gaan na zestien jaar huwelijk scheiden. Uit papieren van de rechtbank in Los Angeles blijkt dat de 42-jarige actrice zegt dat Hasselhoff haar heeft mishandeld.

Op een hoorzitting vroeg de vrouw om een straatverbod voor haar 53-jarige man. De rechtbank weigerde. Die heeft zowel Hasselhoff als zijn vrouw bevolen bij elkaar uit de buurt te beklijven. "Zij moet blijven waar zij is en hij moet blijven waar hij is", zegt de advocaat van Hasselhoff. Hij wil geen commentaar geven op de beschuldigingen.

Voogdij

Alleen een samenvatting van de hoorzitting is openbaar. Andere documenten blijven geheim om de privacy van de twee tienerdochters van het stel te beschermen. Bach heeft de voogdij over de ene dochter gekregen, Hasselhoff de voogdij over de andere. Hasselhoff en Bach hebben in januari de eerste papieren voor de scheiding ingediend.

David Hasselhoff werd bij het grote publiek bekend als Mitch Buchannon in de serie 'Baywatch', die van 1989 tot 2000 liep. Hij speelde ook in 'Knight rider', waarin zijn personage met een pratende auto de misdaad bestrijdt. Bach was te zien in de soap 'The young and the restless' en in een groot aantal afleveringen van 'Baywatch' en 'Knight rider'.