AMSTERDAM - 'Floortje wordt 't'. Dat denken Jim en Jamai, finalisten van de eerste Idols. In de finale van zaterdag nemen de deelneemsters Rafaëlla en Floortje het tegen elkaar op. "Jim en ik stemmen zaterdag niet. Maar als het echt moet, kies ik voor Floortje. Mijn gevoel zegt dat ze wint", zegt Jamai in Algemeen Dagblad. Jim denkt bovendien dat het beter is voor Rafaëlla als ze niet wint. "Die hectiek gecombineerd met een zwangerschap: dat trekt ze niet."

Jim en Jamai stonden drie jaar geleden tegenover elkaar in de eerste finale van Idols. Terugkijkend zien de twee een groot verschil tussen de eerste en de derde serie. "Wij waren bezig met onze hobby, nu staan er professionals op het podium", zegt Jamai in de krant.

Jim en Jamai raden de deelneemsters aan vooral niet te denken dat ze gaan winnen. "Ze moeten er onbevangen in", vindt Jim. Tegelijk denken ze dat het eigenlijk niet zoveel uitmaakt wie er wint. "Dat is bij ons wel duidelijk geworden", zegt Jamai.

Musicalwereld

Jamai won de eerste Idols, maar koos voor een carrière in de musicalwereld. Toch komt er nog een cd aan, vertelt hij in het dagblad. Deze cd zou begin 2006 uitkomen, maar 'dat project is op de lange baan geschoven'. "Ik heb nog steeds een platencontract."

Jim vertelt in het dagblad dat diezelfde platenmaatschappij zijn contract niet heeft verlengd. "Ik dacht dat het afgelopen was met me", zegt Jim, maar 'er was meteen andere belangstelling'. De nieuwe platenmaatschappij zou vinden dat Jim nog kan groeien. Geheel terecht, vindt Jamai. "Jim kan zo veel. Zingen, presenteren, acteren en dansen. Geloof mij: hij wordt nog veel groter."