AMSTERDAM - Teri Hatcher is seksueel misbruikt door haar oom. Dat zegt de ster uit 'Desperate housewives' in een interview in het blad Vanity Fair. De 41-jarige actrice was 5 jaar toen ze verschillende keren werd misbruikt door de man, zegt ze. "Het zijn angstige herinneringen."

Ze heeft het nooit aan haar ouders verteld, maar ze denkt dat die er wel van hebben geweten. "Het ontkennen was hun manier om ermee om te gaan. Niemand wilde erover praten, dus gaf ik mezelf de schuld." Hatcher zegt verder dat ze de ervaring nooit heeft kunnen loslaten. "Ik heb zoveel pijn. Ik ben een vrouw die bestaat uit verschillende lagen angst en kwetsbaarheid, maar ik probeer sterk te blijven."

Zelfmoord

Hatcher onthult in het interview dat ze vier jaar geleden hoorde dat een 14-jarig slachtoffer van haar oom zelfmoord had gepleegd. Omdat ze bang was dat hij zijn straf zou ontlopen, heeft ze de openbare aanklager benaderd. "Ik was geraakt door de pijn van dat meisje", zegt Hatcher in Vanity Fair, die vrijdag verschijnt in Amerika. "Op elke willekeurige dag kan ik dat soort pijn voelen. Ik heb niet geprobeerd om zelfmoord te plegen, maar ik heb er zeker over gedacht."

Na de verklaring van Hatcher heeft haar 64-jarige oom bekend. Hij is veroordeeld tot veertien jaar gevangenisstraf. Hatcher vertelt in het blad dat ze twijfelde om naar voren te komen. Ze was bang dat de bladen het zouden doen voorkomen dat ze de aanklacht verzon om haar carrière nieuw leven in te blazen. "Ik rekende op het volgende: hij heeft dit gedaan, hij komt vrij en ik kom op de cover van de tabloids."

Moeizaam

De actrice won vorig jaar een Golden Globe voor haar rol van de alleenstaande moeder Susan Mayer in 'Desperate housewives'. In de jaren negentig was Hatcher bekend als Lois Lane, het vriendinnetje van Superman in de serie 'Lois & Clark: The new adventures of Superman'. Na de laatste aflevering in 1997 kwam Hatcher moeizaam aan nieuwe rollen. Ze had een klein aandeel in films als 'Tomorrow never dies' en 'Spy kids'.