AMSTERDAM - Gary Glitter werkt aan een autobiografie. In zijn boek schrijft de Britse zanger onder meer over zijn veroordeling wegens het betasten van kleine meisjes in Vietnam. Dat meldt de Britse krant The Sun maandag. Glitter is vrijdag in het Aziatische land tot drie jaar gevangenisstraf veroordeeld voor zijn vergrijp.

Volgens zijn advocaat heeft Glitter vier handgeschreven pagina's af. Hij zou in november in zijn cel zijn begonnen met schrijven. Het boek gaat over Glitters tijd als artiest in de jaren vijftig. Ook beschrijft hij zijn successen als glamrocker in de jaren zeventig. Toen scoorde hij hits met 'I'm the leader of the gang (I am)', 'Rock and roll (part 2)' en 'Do you wanna touch'.

Media

In zijn boek wijt de 61-jarige Glitter, die eigenlijk Paul Francis Gadd heet, de rechtszaak aan de media. Voor de rechter hield hij vol dat de meisjes alleen bij hem waren voor Engelse lessen. "Ik heb niets gedaan. Het is een samenzwering."

Na het uitzitten van zijn celstraf, zal Glitter Vietnam worden uitgezet. Hij zat sinds november in voorlopige hechtenis. De glamrocker had in Vietnam een permanente verblijfsvergunning aangevraagd. In Groot-Brittannië werd hij in 1999 veroordeeld wegens het bezit van kinderporno. Hij kreeg toen vier maanden gevangenisstraf, maar kwam vrij nadat hij de helft daarvan had uitgezeten.