Amsterdam - De makers van de Amerikaanse animatieserie South Park hebben de serie door de jaren heen steeds grover gemaakt. Trey Parker en Matt Stone komen daarmee weg, omdat ze met de serie een eigen merk hebben gecreëerd en het publiek niet meer boos op ze kan worden. Dat zeggen ze in een interview met het Amerikaanse tijdschrift Time.

Volgens Stone was het eerste seizoen van de serie veel minder heftig dan de seizoenen die volgden. Sinds het ontstaan van de serie in 1997 worden de grappen elk jaar harder gemaakt. "De afleveringen die we de afgelopen twee seizoenen hebben gemaakt, zouden nooit in 1997 kunnen worden uitgezonden."

Volgens Stone en Parker pikken mensen de grove grappen die ze maken op de een of andere manier. "Zoals de persiflage van de islamitische profeet Mohammed", zegt Parker. "Bijna niemand keek raar op toen we hem introduceerden in de serie."

Behalve aan South Park werken de mannen aan de serie 'That's my bush!' en hebben ze de film 'Team America: world police' gemaakt. Het ziet er niet naar uit dat er nog een film komt, zeggen Stone en Parker. "We hebben een hongerig kind dat we moeten voeren: South Park 'eet' elk idee."