HOLLYWOOD - Macaulay Culkin heeft moeite met het vinden van een baan als acteur. Hij overweegt daarom een carrière te beginnen in het managen van sporters. Dat zegt het voormalig kindsterretjes uit de 'Home Alone'-films maandag in het Amerikaanse tijdschrift Time.

"Ik weet gewoon niet meer wat mensen van mij willen", zegt hij. "En ook niet op welke plek in Hollywood ik nu eigenlijk pas."

De 25-jarige Culkin brengt deze maand in Amerika het semi-autobiografische boek 'Junior' uit, dat is gebaseerd op de moeizame relatie met zijn vader. Hij verdient zijn geld de laatste tijd met het deelnemen aan vergaderingen en lezingen, maar dat betekent niet dat hij in de toekomst niet meer wil acteren. "Acteren heeft mij gevonden. Misschien moet ik nu zelf gaan zoeken om het terug te vinden", denkt hij. "Maar we zien het wel."

Michael Jackson

In het tijdschrift zegt Culkin dat het 'wel okay' gaat met Michael Jackson, met wie hij in zijn jeugd bevriend was. Hij heeft Jackson één keer aan de telefoon gehad sinds de popster in juni vorig jaar werd vrijgesproken van kindermisbruik.

Culkin was een van de beroemdste en rijkste kindsterren uit de geschiedenis. Op zijn twaalfde was hij miljonair, op zijn veertiende had hij een burn-out. Culkin speelde in meer dan twintig films, waaronder 'Uncle Buck', 'Richie rich' en 'Party monster'. Met 'Junior' maakt hij zijn debuut als schrijver.