NEW YORK - Jermaine Jackson doet een boekje open over zijn broertje Michael. In een voorstel voor een boekproject beschuldigt hij de 47-jarige 'King of Pop' onder meer van drugsgebruik. Dat schrijft de New York Daily News zondag. Het Amerikaanse dagblad zegt de opzet in handen te hebben van het nooit verschenen boek 'Legacy: surviving the best and the worst'.

Enkele weken nadat Michael in november 2003 was gearresteerd vanwege vermeend kindermisbruik ontvingen verschillende uitgevers een document van acht pagina's waarin Jermaine de vuile was buiten hangt. Het document beschrijft Michael als een cocaïnegebruiker die zijn gedrag niet onder controle heeft. Kort voor zijn arrestatie zou hij een hotelkamer compleet hebben vernield.

Kinderen

Ook gaat de nu 51-jarige Jermaine in op de gevoelens van zijn broer voor kleine kinderen. "Weet hij werkelijk wat hij met deze kinderen doet?", vraagt Jermaine zich af, hoewel hij niet zover wil gaan zijn broer van pedofilie te beschuldigen. Wel beschrijft hij de schrik van de Jacksons als zij zien hoe intiem Michael omgaat met zijn neefjes. Jermaine beweert verder dat zijn eigen carrière mislukte door toedoen van zijn jaloerse broer.

Ook zou Michael niet de echte vader van de kinderen van zijn ex-vrouw Debbie Rowe zijn. De biologische vader zou een zaaddonor zijn. "Mijn broer kocht kinderen", schrijft Jermaine. Rowe zou enkele miljoenen dollars hebben gekregen om als draagmoeder te fungeren, waarbij Michael alleen met haar zou zijn getrouwd om zijn moslimvrienden niet voor het hoofd te stoten. De zanger zou nauwe banden hebben met de Nation of Islam, een militante moslimgroep.