LOS ANGELES - De Amerikaanse acteur Tom Cruise heeft zaterdag in Los Angeles een Razzie (Gouden Framboos) gekregen in de nieuw ingestelde categorie "het saaiste mikpunt voor tabloids". De Razzies worden elk jaar aan de vooravond van de Oscar-uitreiking in Los Angeles uitgedeeld.

Bekijk video: Modem/ Breedband

Cruise, die onder meer speelt in War of the Worlds, kreeg de Razzie voor de manier waarop hij zijn verloofde Katie Holmes vorig jaar op de Eiffeltoren in Parijs ten huwelijk had gevraagd in het bijzijn van verslaggevers. Het aanzoek werd algemeen gezien als een publiciteitsstunt voor War of the Worlds en de film Batman Begins, waarin Holmes speelt. Hij kreeg de Razzie ook, omdat hij tijdens een show van Oprah Winfrey op de divan heen en weer sprong toen hij Holmes zijn liefde betuigde.

Nicole Kidman en Will Ferrell kregen allebei een Razzie voor hun rollen in de film Bewitched. Voormalig Playboy-model Jenny McCartney sleepte maar liefst vier Razzies in de wacht voor haar rol in Dirty Love, waarvoor ze ook het script had geschreven. Hiermee is Dirty Love de slechtste film van het jaar volgens de stichting die de Razzies uitreikt.

Acteur Rob Schneider kreeg een Razzie voor zijn rol in Deuce Bigalow: European Gigolo, terwijl Hayden Christensen er eentje won voor zijn rol in Star Wars Episode III.