LONDEN - Daniel Craig, de nieuwe James Bond, is best bereid om in z'n blootje op het scherm te komen. Craig (37) heeft dat de filmbonzen laten weten, aldus The Daily Mirror zaterdag. "Als we van vrouwelijke acteurs verwachten dat ze bloot gaan, waarom mannen dan niet?" De opnamen van de nieuwe Bondfilm, Casino Royale, zijn gaande. De film komt eind dit jaar in de bioscoop.

"Het zou me niet in verlegenheid brengen", aldus de blonde Craig. "En ook Bond zou er geen probleem mee hebben." Het is wellicht een poging van Craig om de Bondfans gunstig te stemmen. Een grote schare Bond-liefhebbers is het namelijk niet eens met de keuze van Craig als nieuwe 007 en is een actie begonnen om de vorige, Pierce Brosnan (52), terug te krijgen.

Niet stoer

Ze vinden Craig niet stoer genoeg. De acteur had ook nogal wat pech bij de opnamen. Zo sloeg een andere acteur hem per ongeluk twee tanden uit. En omdat hij alleen in een automaat kan rijden, moest Bonds traditionele auto, de Aston Martin DB5, naar verluidt worden omgebouwd. Verder liet hij zich ontglippen niet van wapens te houden en een beetje zeeziek te worden in een speedboot.