LOS ANGELES - Meg Ryan is terug. Na een stilte van twee jaar is de 44-jarige Amerikaanse actrice dit jaar mogelijk in liefst vier films te zien. Bij Oprah Winfrey gaf zij deze week haar eerste televisie-interview sinds 2004.

Ryan had tijd voor zichzelf nodig. "Ik wilde gewoon tijd met mijn zoon doorbrengen. Mijn leven op orde brengen en uitvinden wat mijn behoeften waren." Sinds haar vlucht uit de schijnwerpers heeft Ryan zich ingezet voor ontwikkelingswerk in de Derde Wereld.

Verhouding

Enkele jaren terug viel de roddelpers over Ryan heen. Ze scheidde in 2001 van acteur Dennis Quaid vanwege haar relatie met collega-acteur Russell Crowe. Ryan had de Australische acteur ontmoet op de set van 'Proof Of Life'. Hun relatie was geen lang leven beschoren. Haar huwelijk met Quaid was 'ongezond', zegt de actrice tegen Oprah. De verhouding met Crowe was niet de reden van de breuk met haar man. "De relatie tussen Dennis en mij kon niet voortduren."

Ryan staat al 25 jaar in de schijnwerpers. Ze verwierf bekendheid met haar rollen in romantische films als 'When Harry met Sally' (1989), 'Sleepless in Seattle' (1993) en 'You've got mail' (1998).

Filmrollen

Als alles volgens plan gaat, speelt Ryan dit jaar in onder meer 'Papa', over de machtsgreep van Fidel Castro op Cuba en 'The women', een romantische komedie met Sandra Bullock. Dat meldt The Internet Movie Database. Een derde productie met Ryan is 'The tortilla curtain', een thriller over illegale Mexicaanse immigranten in de Verenigde Staten.