AMSTERDAM - Kid Rock vindt het vervelend als anderen geld verdienen aan de seksvideo waarop hij samen met Scott Stapp en een aantal vrouwen te zien is. "Ik heb al het werk gedaan", vindt de raprocker. "Als iemand er geld aan moet verdienen, ben ik het." Rock wil met een rechtszaak voorkomen dat een internetbedrijf dat over de beelden beschikt deze online zet.

De 35-jarige rocker vindt Scott Stapp 'een idioot' omdat de beelden nu naar buiten zijn gekomen, maar kwaad is hij niet op de voormalig zanger van Creed. Volgens Kid Rock heeft Stapp gefilmd en is de videoband dus zijn verantwoordelijkheid. Toch ziet hij het positief in. "Het is een perfecte timing. Mijn nieuwe album komt binnenkort uit, misschien moet ik hem bedanken." Het album 'Live trucker' ligt vanaf dinsdag in de winkel.

Rock, wiens naam Robert Ritchie luidt, vindt niet dat hij zich hoeft te verontschuldigen voor de videobeelden. "Het is niet nieuw dat dit gebeurt in de wereld van de rock-'n-roll." Wel vindt hij het vervelend dat hij nu geassocieerd wordt met beroemdheden als Paris Hilton, Colin Farrell en Pamela Anderson, van wie eerder seksuele activiteiten te zien waren op video.

Nuchter

"Ik wil helemaal niet bij die idioten horen. Daarom heb ik er nooit eerder een videocamera erbij gepakt." Volgens Rock was hij alleen met vier vrouwen in een kamer toen de Creed-zanger aan kwamen zetten met een camera en de vraag of hij mee mocht doen. "Ik denk dat ik wel heb ingestemd met deze film, hoewel ik kan zeggen dat ik toen niet echt nuchter was."

Een deel van de videoband was te zien op de site van het Californische bedrijf Red Light District. Dankzij een tijdelijk bevel van de rechter mag het bedrijf de videoclip in ieder geval niet laten zien tot na de uitspraak van de rechter.

Gestolen

Stapp verklaarde eerder dat de tape was gestolen. Hij denkt dat iemand de band met opzet in de openbaarheid heeft gebracht om zijn solocarrière te saboteren. Rock vindt dat grote onzin."Waar heeft hij het over? De band duikt op, het is jouw band, en dan zeg je dat iemand je carrière saboteert?"