BA RIA - Een aanklager in Vietnam heeft donderdag drie tot vier jaar cel geëist tegen de van kindermisbruik verdachte Gary Glitter. Dat heeft de advocaat van de voormalige Britse rockster Glitter donderdag gezegd.

Glitter staat in Vietnam terecht wegens seksueel misbruik van twee minderjarige meisjes. Kort na het begin van zijn proces donderdag zei de 61-jarige Glitter dat hij onschuldig is.

Volgens advocaat Le Thanh Kinh heeft Glitter geen misdaad begaan. "Ik doe mijn best om hem te verdedigen, maar het wordt heel moeilijk."

Spoken

Volgens de advocaat ziet Glitter de meisjes als zijn kleindochters. Ze zouden bij hem thuis zijn geweest voor Engelse lessen. Glitter heeft toegegeven dat het 11-jarige meisje bij hem op de kamer sliep, omdat ze bang zou zijn geweest voor spoken.

Glitter, wiens echte naam Paul Francis Gadd luidt, werd vorig jaar aangehouden toen hij in Ho Chi Minhstad aan boord wilde gaan van een vliegtuig naar Bangkok. Hij zit in voorlopige hechtenis in een gevangenis in de buurt van Vang Tau.

Verblijfsvergunning

Glitter had in Vietnam een permanente verblijfsvergunning aangevraagd. In zijn vaderland Groot-Brittannië werd hij in 1999 veroordeeld wegens het bezit van kinderporno. Hij kreeg vier maanden gevangenisstraf en kwam vrij nadat hij de helft daarvan had uitgezeten. Later vertrok hij naar Cambodja, waar de autoriteiten hem in 2002 op niet nader toegelichte gronden tot ongewenst persoon verklaarden.