VOLENDAM - De Volendamse zanger Jan Smit komt met een eigen kledinglijn, JStyle. Dat heeft K. Tol, manager van het nieuwe merk, woensdag gezegd. De lijn bestaat in eerste instantie uit circa twintig verschillende kledingstukken. Het gaat om shirts, overhemden en schoenen.

De presentatie van de lijn is op 13 maart, tijdens de opening van een gelijknamige nieuwe kledingwinkel aan de Burgemeester van Baarstraat in Volendam. Hierin is ook een fanshop voor Smit gevestigd. Tol krijgt de dagelijkse leiding over deze winkel.

De kleding komt voorlopig alleen in de Volendamse winkel te hangen. Als de lijn een commercieel succes is, dan komen er mogelijk meer verkooppunten en volgt een eerste echte collectie, aldus Tol.

Juiste moment

Smit introduceert de lijn samen met Tol en A. Buis, twee vrienden van de zanger. "Ik verzorg de kleding van Jan. Een tijdje geleden hadden we het erover om een eigen lijn te lanceren. We besloten het juiste moment af te wachten en dat moment is nu aangebroken", aldus Tol. No-Excess tekent voor het ontwerp. Tol: "Dit bedrijf sponsort Jan al vier jaar en in die tijd hebben ze wel een idee gekregen van wat zijn persoonlijke voorkeur is."