RIJSWIJK - Na dertig jaar zet goochelaar Hans Kazan een punt achter zijn tv-carrière. Vanaf zaterdag zijn er nog acht afleveringen te zien van de TROS-reeks 'Hans Kazan & Magic Unlimited', maar daarna gaat hij zich volledig toeleggen op de bouw van zijn theater in Zuid-Spanje, meldde hij woensdag. Na de opening van dat theater op 1 juli blijft hij daar werken als directeur.

Kazan begon zijn loopbaan bij het TROS-programma 'Ren je Rot' om vervolgens bij dezelfde omroep de 'Bluf Show' te gaan presenteren. Na een uitstapje naar de AVRO maakte hij een overstap naar RTL4, waar hij jarenlang 'Prijzenslag' aan elkaar praatte. Uiteindelijk keerde hij weer terug bij de TROS.

Energie

De 53-jarige goochelaar heeft het na dertig jaar wel gezien in de tv-wereld. "Ik vind het nog steeds een feest om mee te werken aan het creatieve proces dat het maken van televisieprogramma's is. Maar ik heb er een haat-liefde-verhouding mee, omdat het me enorm veel energie kost. Ik vind dit een mooi moment om ermee te stoppen, na dertig jaar en met een nieuwe droom in het vooruitzicht."

Meerdere generaties zijn opgegroeid met de trucs van Kazan op tv. "Als ik oude beelden van mezelf weer zie dan denk ik wel eens: hoe doet hij dat toch? Dat is ook niet verwonderlijk, want ik heb zoveel trucs bedacht, die kan je echt niet allemaal tot in detail onthouden. Zelfs mijn zonen Oscar en Renzo, die samen met Mara het trio Magic Unlimited vormen, kunnen me de truc dan niet meer uitleggen."

Theater

Magic Unlimited blijft wel tv-programma's maken. Dat dat bij de TROS zal zijn lijkt reëel, maar is nog niet zeker. Het trio zal ook veelvuldig optreden in het theater in Zuid-Spanje.