AMSTERDAM - De hele voorraad boeken met veronderstelde berichten van de overleden artiest Herman Brood gaat naar zijn weduwe Xandra. De boeken zijn niet meer te bestellen en komen niet in de winkel terecht. Dat is dinsdag tijdens een rechtszaak bepaald.

De twee schrijfsters zijn blij met het resultaat. Het boek 'Hemels Brood' was alleen bestemd om de berichten van de zanger aan zijn vrouw, kinderen en vrienden over te brengen, zeggen de twee in het Algemeen Dagblad.

De twee vrouwen uit Vlaardingen claimen dat ze sinds het overlijden van Herman Brood in 2001 boodschappen krijgen van de zanger en schilder. Die berichten werden verzameld in het boek 'Hemels Brood'. Weduwe Xandra was niet gediend van de hemelse boodschappen en eiste de hele voorraad boeken op, schrijft het Algemeen Dagblad.

Overvallen

Nog voor een uitspraak was gedaan, stemden de schrijfsters in met het inleveren van de boeken, op voorwaarde dat ze ieder één exemplaar mochten houden. Zij zeiden te zijn overvallen door hun rol als medium. "Het is voor ons heel zwaar. We wilden niet met onze problemen blijven zitten. Daarom hebben we het vastgelegd in een boek."

De vrouwen hadden geen commerciële bedoelingen, staat in de krant. Ze zouden dan ook nooit een exemplaar van het boek hebben verkocht.