AMSTERDAM - Schrijfster Heleen van Royen is in onderhandeling met Playboy. Jan Heemskerk, hoofdredacteur van het blootblad, liet dinsdag weten dat hij en Van Royen "eind vorig jaar al voor 90 procent rond waren". De schrijfster toonde zich maandagavond in het televisieprogramma Barend en Van Dorp enthousiast over een mogelijke reportage in het blad.

Het was in eerste instantie de bedoeling dat Van Royen in de laatste editie van 2005 werd afgebeeld. Heemskerk besloot in overleg met de auteur de reportage uit te stellen, omdat Van Royen zich liever eerst wilde richten op haar nieuwe roman De ontsnapping en de publiciteit rond de verschijning daarvan. Volgens de hoofdredacteur ligt een reportage in het decembernummer van dit jaar nu voor de hand.

Voorbarig

Van Royen laat weten dat Playboy voorbarig is met de aankondiging van de reportage. Volgens haar management is de schrijfster inderdaad benaderd voor een reportage in het blootblad, maar staat nog niets vast. "Er is inderdaad een gesprek tussen beide geweest, maar een reportage is voorlopig niet aan de orde. Er is niet meer dan een idee besproken; er bestaat tussen Heleen van Royen en Playboy nog geen enkele overeenkomst."

In het SBS6-programma 'Shownieuws' geeft Van Royen dinsdag aan eerst met haar familie te willen overleggen. Verder vertelt zij op eventuele foto's alles te laten zien. "Je gaat niet in de Playboy staan in een onderbroek. Ik niet tenminste."

Bridget Maasland

Van Royen zou vooralsnog de tweede bekende vrouw zijn die dit jaar uit de kleren gaat voor het blootblad. In mei is presentatrice Bridget Maasland aan de beurt. "Het gerucht gaat dat we in september actrice Victoria Koblenko hebben", zegt Heemskerk. "Fantastisch, al weet ik van niks."