AMSTERDAM - Countryster Dolly Parton treedt volgende maand op tijdens de Oscarceremonie in Los Angeles. De 60-jarige zangeres brengt het voor een Academy Award genomineerde nummer 'Travellin' through' uit de film 'Transamerica' ten gehore, meldt de Britse omroep BBC dinsdag. Ook zangeres Kathleen 'Bird' York treedt op. Zij zingt 'In the deep' van de soundtrack van 'Crash'.

De BBC weet verder te melden dat actrice Uma Thurman, die in 1995 genomineerd werd voor haar rol in Quentin Tarantino's 'Pulp fiction', is toegevoegd aan het lijstje zogenoemde presenters die een beeldje uitreiken. Eerder werd bekend dat de winnaars op 5 maart Academy Awards ontvangen uit handen van onder anderen Nicole Kidman, Tom Hanks en Morgan Freeman.

Voor een Oscar in de categorie 'beste lied in een film' zijn drie nummers genomineerd. Naast de nummers van Dolly Parton en Kathleen York is het nummer 'It's hard out here for a pimp' genomineerd, uit de film 'Hustle & flow'. Het wordt gezongen door Jordan Houston. Of zij ook optreedt tijdens de ceremonie is niet bekend.

Het is gebruikelijk dat een of meerdere genomineerden voor 'beste lied in een film' optreden tijdens de uitreiking van de Oscars. Zo gaf vorig jaar Santana acte de présence. Antonio Banderas vergezelde de gitarist toen bij wijze van verrassing op zang.