AMSTERDAM - Televisieproducent Endemol wil het autobiografische boek van Heineken-ontvoerder Cor van Hout verfilmen. In het boek wordt de ontvoering van Freddy Heineken en zijn chauffeur uitgebreid beschreven. Ook speelt topcrimineel Willem Holleeder een grote rol in het verhaal, schrijft De Volkskrant maandag. Misdaadverslaggever Peter R. de Vries schreef het boek aan de hand van de verhalen van Van Hout.

De Vries bevestigt in de krant dat er aan een verfilming van 'De ontvoering van Alfred Heineken' wordt gewerkt en dat Endemol een optie heeft op de filmrechten. Overleg met Holleeder en de andere nog levende Heineken-ontvoerders heeft hij niet gehad. "Alle rechten berusten bij mij", zegt De Vries. "Ik hoef niemand om toestemming te vragen."

Cor van Hout is een van de slachtoffers van de vete in de Amsterdamse onderwereld. In januari 2003 werd hij geliquideerd voor een Chinees restaurant in Amstelveen. Na de ontvoering van Heineken in 1983 was hij samen met zijn goede vriend en zwager Holleeder bijna drie jaar op de vlucht voor justitie.

Doelwit

Zaterdag meldde de krant dat mediaondernemers Joop van den Ende en John de Mol in 2003 potentieel doelwit zijn geweest van Holleeder. De topcrimineel zit sinds vorige maand vast op verdenking van afpersing en mishandeling.