RIO DE JANEIRO - Naar schatting ruim een miljoen personen zijn zaterdagavond in Rio de Janeiro afgekomen op een gratis concert van de Rolling Stones. De Britse popgroep speelde op het beroemde strand van Copacabana.

Bekijk video: Modem/ Breedband

Volgens waarnemers ging het om de grootste show in de 44-jarige geschiedenis van de band, en om een van de bestbezochte rockconcerten ooit. Het Braziliaanse optreden van de Rolling Stones maakte deel uit van hun A Bigger Bang-wereldtournee, die vorig jaar in de Verenigde Staten begon.

Zanger Mick Jagger en de drie andere bandleden Keith Richards, Charlie Watts en Ronnie Wood speelden op een gigantisch podium dat rechtstreeks was verbonden met het hotel waar de Stones verbleven.

De groep speelde een twintigtal nummers, zoals 'Jumpin' Jack Flash' en 'Satisfaction'.

Kosten

Duizenden agenten, brandweerlieden en medisch personeel waren ingezet om de massabijeenkomst in goede banen te leiden. Het stadsbestuur en twee telecombedrijven draaiden voor de kosten van het concert op.

Volgens het Guinness Book of Records trok een concert van rockzanger Rod Stewart op Copacabana in 1994 ruim drie miljoen mensen. Het is daarmee het bestbezochte concert uit de geschiedenis.