AMSTERDAM - Actrice Liesbeth Kamerling is binnenkort voor het eerst te zien in een Engelstalige film. Zij vertolkt een van de hoofdrollen in de Antilliaanse film Pan-man: Rhythm of the Palms van regisseur Sander Burger. Dat heeft Burger donderdag gemeld.

Kamerling is de enige Nederlandse actrice in de productie.

Affaire

De muzikale film vertelt over een muzikant die probeert met steeldrummuziek jongeren in het Caraïbisch gebied een eigen identiteit mee te geven. Dit is een probleem waar de jongste generatie op de Caraïbische eilanden mee worstelt. Kamerling speelt een Nederlandse zangeres met wie de hoofdpersoon een affaire krijgt.

GTST

De 30-jarige actrice was eerder te zien in Nederlandstalige films als Stille Nacht, Phileine zegt sorry en Science Fiction. Bij het grote publiek is ze vooral bekend geworden als Daantje Mus in Goede Tijden, Slechte Tijden. Ook was de zus van acteur Antonie Kamerling te zien in series als Costa! en Baantjer.

Pan-man: Rhythm of the Palms is het speelfilmdebuut van regisseur Sander Burger, die in 2001 afstudeerde aan de Filmacademie. De Antilliaanse producent heeft de filmmaker benaderd om het project te leiden